STICHTING TIEN TOT ZESTIEN HELPT SURINAME

https://youtu.be/9wcb67KIDKk
ONDERWEG NAAR JAWJAW
Stichting TienTotZestien heeft onder andere als doel het Surinaamse Onderwijs te ondersteunen. Dit is een impressie van het ICT-project op de pater Voorbraakschool in JawJaw. Dit project is uitgevoerd in samenwerking met stichting Probitas (John van der Zijden & Kim Tjon Poe Gie) en de Codettes.

 

Stichting TienTotZestien heeft verschillende projecten
en initiatieven in Suriname gerealiseerd,
zoals (nadere informatie over onderstaande items volgt):

  • De ICT-lerarenagenda Inspirerende docentenagenda als introductie van de komst van de digitalisering van het onderwijs.
  • Een Zee van Taal en een Tuin vol Rekenen in SU Op verzoek van Bisschop Choennie een niveauverbeteringsproject voor de vakken taal en rekenen.
  • Laptopproject Als ondersteuning van het niveauverbeteringsproject heeft de stichting inmiddels >400 laptops naar Suriname gestuurd. Dit i.s.m. het RKBO en stichting Probitas in Suriname
  • Kunstkwartet Suriname Lespakket analoog aan het lespakket KunstKwartet Curaçao (lesmateriaal om kinderen op Curaçao kennis en liefde bij te brengen over Curaçaose kunst en kunstenaars), maar dan voor Suriname. 
  • Opa Doeli In het jeugd detentiecentrum Opa Doeli heeft de stichting een computerlokaal ingericht met laptops, beamer en wat verder noodzakelijk was

De onderwijsondersteuning in Suriname is met name mogelijk gemaakt door o.a.

  • De Redemptoristen Nederland
  • De Minderbroeders Conventuelen
  • De Paters Montfortanen
  • De Kiwanis van Brunssum

 


ONDERSTAAND PROJECT IS BEËINDIGD!

Gratis gebruik van Oefenweb (Prowise Learn) in
Suriname en op Curaçao + Caribisch Nederland!
Individuele hulp taal en rekenen en Engelse woordjes voor alle leerlingen!

 

 

 

Stichting TienTotZestien ondersteunt het onderwijs op Aruba, Curaçao, Bonaire als in Suriname het (digitaal) op diverse manieren. In nauwe samenwerking met Prowise zijn wij tot een overeenkomst gekomen om Prowise Learn (voorheen Oefenweb), bestaande uit de individuele, online adaptieve oefenprogramma’s Rekentuin, Taalzee en Words&Birdsgedurende schooljaar 2022-2023 gratis beschikbaar te stellen voor het gehele onderwijs op Aruba, Bonaire, Curaçao en in Suriname.
De programma’s kunnen naast vrijwel elke bestaande reken- en taalmethode gebruikt worden!

Hoe kan ik aan de slag?

Alléén scholen (in Suriname, op Curaçao, Bonaire en Aruba) kunnen aangemeld worden voor een gratis licentie. Dat geldt dus niet voor individuele personen. Om te starten met Prowise Learn is een schoollicentie noodzakelijk. Daarnaast krijgt elke leerling, die daarvoor in aanmerking komt een account.

Prowise Learn (voorheen Oefenweb) maakt adaptieve online oefenprogramma’s waarmee leerlingen automatisch op eigen niveau kunnen oefenen. Met de applicaties Rekentuin, Taalzee ervaren ook leerlingen, die moeite hebben met rekenen en taal succes!. Zo blijven ze steeds weer gemotiveerd.

De applicatie Words & Birds is een speciaal oefenprogramma voor Engelse woordjes.

Leerlingen oefenen zelfstandig en altijd op hun eigen niveau.

Oefenweb is ontstaan aan de Universiteit van Amsterdam en werkt er nog altijd mee samen. Als eerste in Nederland ontwikkelde Oefenweb een 100% adaptief oefenprogramma. Voor leerkrachten is er een zg dashboard, waarmee je in één oogopslag ziet waar de leerlingen staan en wat ze nog moeten oefenen. Nakijken en toetsen afnemen is niet nodig. Daarnaast levert het dashboard cruciale informatie voor docent, school en bestuur!

     Louis Hilgers
     secretaris Stichting TienTotZestien 

 

-->