Onderwijsproject Suriname


‘Een Zee van Taal en een Tuin vol Rekenen
in Suriname (en op Arub, Bonaire en Curaçao)

Het verbeteren van het niveau van leerlingen in Primair en Voortgezet Onderwijs in Suriname op het gebied van taal en rekenen is gedefinieerd als speerpunt in het kwaliteitsonderzoek van het (RKBO)onderwijs in Suriname.

Op persoonlijk verzoek van de Bisschop van Paramaribo, Mgr Choennie, heeft Louis Hilgers vanuit stichting TienTotZestien, i.s.m. met Miriam Weekers vanuit stichting ictLOS in Suriname) en Albert Arens vanuit de School voor Jong Talent het initaitief ‘Een Zee van Taal en een Tuin vol Rekenen in SU’ gestart.

 

 

Stichting TienTotZestien ondersteunt het onderwijs op Aruba, Curaçao, Bonaire en in Suriname. In nauwe samenwerking met Prowise zijn wij tot een overeenkomst gekomen om Prowise Go (voorheen  Oefenweb) bestaande uit de individuele adaptieve oefenprogramma’s Rekentuin, Taalzee en Words&Birds gedurende schooljaar 2022-2023 gratis beschikbaar te maken voor het gehele onderwijs op Aruba, Bonaire, Curaçao en in Suriname. Daarna zijn er (ná evaluatie) twee opties:

  1. Nogmaals een gratis periode
  2. Maximaal 50% van de dán geldende prijs in Nederland

Hoe kan ik aan de slag?

Alléén scholen kunnen aangemeld worden, dus dit geldt niet voor individuele personen.
Om te starten met Prowise Go (voorheen Oefenweb) heb je een licentie nodig voor je school.

BINNENKORT VOLGT HIER EEN NIEUWE AANMELDOPTIE:
UW SCHOOL RECHTSTREEKS AANMELDEN BIJ PROWISE

Bent u als school geïnteresseerd in een account voor al uw leerlingen,
stuur dan een mailtje naar info@TienTotZestien.nl
dan krijgt u van ons bericht als de aanmeldoptie open is.

De  adaptieve (programma’s, die het niveau van de gebruiker volgen), online leerprogramma’s TAALZEE en REKENTUIN kunnen ingezet worden om het individuele niveau op het gebied van taal en rekenen te verbeteren. Gebruikers kunnen anytime-anywhere oefenen mits een internetverbinding ter beschikking staat.

De individuele resultaten worden d.m.v. een dashboardprogramma doorgegeven aan de docent). Beide programma’s worden naast de bestaande taal- en rekenmethodes ingezet (in Primair én Voortgezet Onderwijs) als individuele ondersteuning. Het initiatief wordt tevens ontwikkeld als voorbeeldonderwijs ten behoeve van het onderwijsveld … als efficiënte toepassing van gepersonaliseerd leren.

Als extra staat ook nog de woordjes oefen applicatie WORDS & BIRDS ter beschikking.

 

-->