De Reisgids Digitaal Leermateriaal is een praktische wegwijzer met bronnen, werkvormen, tools en rolmodellen voor digitaal leermateriaal in de dagelijkse onderwijspraktijk. Het is een hybride, crossmediale publicatie: boek en webapp.
De Reisgids Digitaal Leermateriaal wil docenten en ouders in het Basis (Funderend) en Voortgezet (secundair) Onderwijs in het Nederlands taalgebied (Nederland, Vlaanderen, Curaçao, Aruba, St Maarten, Caribisch Nederland en Suriname) een wegwijzer bieden naar bronnen voor digitaal leermateriaal. Het biedt handreikingen voor digitaal leermateriaal, zoals een overzicht van bronnen en beschrijvingen van didactische werkvormen. Ook handreikingen voor het zelf maken en arrangeren van digitaal leermateriaal, gebaseerd op beschikbare tools/applicaties, maken deel uit van het project.
De inhoud van het project wordt op twee manieren gerealiseerd:
Wat is waar te vinden op het gebied van digitaal leermateriaal?
Hoe en op basis van welke doelen zet je digitaal leermateriaal in?
Welke didactische werkvormen zijn er?
Welke tools (gratis/betaald) om zelf digitaal lesmateriaal te maken?
Waarop let je als je zelf materiaal maakt, zoals kwaliteit, auteursrechten, delen van materiaal (crowdsourcing en crowdsharing).
Portretten van leraren die met enthousiasme digitaal leermateriaal op passende wijze inzetten in de dagelijkse lespraktijk en tevens ervaringen willen delen.